Langrennsløpere på samlebånd

En godt beskyttet Therese Johaug intervjues på god avstand i et rigget opplegg på Beitostølen denne uka. FOTO: Reidar Sollie

En godt beskyttet Therese Johaug intervjues på god avstand i et rigget opplegg på Beitostølen denne uka. FOTO: Reidar Sollie

Hvordan løse pressekonferanser og smittevern.? Vi fikk en ekstremvariant på Beitostølen denne uka.

Skulle norsk presse møte løperne digitalt eller ansikt til ansikt?

Langrennsløpernes pressesjef prøvde den siste varianten med alle de utfordringer de medførte på den tradisjonsrike mediedagen torsdag. Men utfordringen var at ikke mer enn 50 mennesker kunne være i Beitohallen samtidig.

16 landslagsløpere ble fordelt på over 30 journalister i en seanse som varte i fem og en halv time. Alle journalister fikk utdelt et fargerikt regneark der alle intervjuavtaler var tegnet inn. En til en-intervjuer med to meters distanse mellom bordene der journalist og intervjuobjekt ble plassert.

Journalistikk på samlebånd? Delvis ja. Men alle redaksjoner fikk sine egne intervjuer. Og det er det alle ønsker.

Det gikk overraskende smidig. Ti minutter til hver. Therese Johaug, Helene Marie Fossesholm, Johannes Høsflot Klæbo (deltok kun på telefon) og Emil Iversen hadde flest avtaler med ti hver.

Rundt hele hallen var egne bord satt opp til hvert medium som hadde meldt seg på: Rettighetshavere NRK og TV2 hadde også egne poster andre steder på hotellet for å spare plass. Inne i hallen satt resten linet opp: NTB, Aftenposten, VG, Dagbladet, Nettavisen, Adresseavisen, Dagsavisen, Drammens Tidende, Trønder-Avisa, Se og Hør og langrenn.com.

  • Hvilke spørsmål har du ikke fått, spurte vi Therese Johaug. - Mange, svar svaret.

  • Om det fungerte? Ja. Men for fotografene ble det en utfordring å finne motiver i sterile omgivelser.

  • Men slik er virkeligheten i november 2020.