Dette er programmet for Konferansen for kvinnelige sportsjournalister

Da er programmet for konferansen klart. Tidene er cirka-tider.

10.00 - Innledning:

En oversikt over hvordan bransjen ser ut nå når det gjelder kjønnsfordeling, samt en presentasjon av demografitall fra VG ved Ida Høidalen.

10.20/30 - Gro Eide:

Hun har vært medieansvarlig for langrennslandslaget i en årrekke og jobbet tett med både våre største stjerner i idretten og en rekke journalister. I tillegg har hun erfaring fra mange OL som presseattasje. Hun kommer for å dele av sine erfaringer fra bransjen.

11.00 - Marthe Christensen:

TV 2s fotosjef kommer for å fortelle om hennes visuelle prosjekt om kvinnehelse i idretten.

11.20 - Trine Melheim Næss:

TV 2s gravereporter har de siste årene gjort seg bemerket i saker om kunstgress og Qatar. Nå er hun dypt inne i agentbransjen og forteller om hvordan det er å jobbe med sakene ingen egentlig vil ha frem.

11.40 - Carina Olset:

NRKs tidligere programleder står nå utenfor bransjen i hennes nye jobb som PR-rådgiver. Hva tenker hun om egne opplevelser og bransjen nå som hun ikke lenger er en del av den?

12.00 - Sportslederdebatt:

NRKs Espen Olsen Langfeldt, VGs Frode Buanes, TV 2s Vegard Jansen Hagen og Viaplays Kristian Oma møtes i panelet for å diskutere rekrutteringen av kvinnelige sportsjournalister. Gjøres det nok?

12.45 - Lunsj

13.30 - Den utsatte rollen:

Ingrid Sørli Glomnes, Anne Sturød, Solveig Guldbrandsen, Sigrid Heien Hansen, Helene Husvik og Josefine Engmann kommer for å snakke om sine erfaringer og opplevelser ved ekspert og kommentatoryrket.

14.30 - Lise Klaveness:

Norges fotballpresiden kjenner idretten fra flere sider: som utøver, TV-ekspert og nå toppsjef. Hvordan har dekningen av kvinnefotball utviklet seg siden hun selv var utøver? Og hvordan er det å være sjef i et så mannsdominert miljø på verdensbasis?

15.30 - Kahoot

16.00 - Avgang sosial samling for de som ønsker å være med videre.

Samlingen finner sted i Pressens Hus, Skippergata 24, 0154 Oslo, 26. oktober på dagtid.

Arrangementet er gratis, og du melder deg på ved å skrive navn og mail under, så kommer vi tilbake med mer informasjon til de påmeldte senere når programmet er satt. 

Forbundet dekker billigste flybillett for studenter. Dere må bestille og legge ut selv, og så sende kvittering og kontonummer som pengene skal refunderes til, til denne adressen: kasserer@sportsjournalistene.no

Trine Melheim Næss, reporter, TV 2 Sport på fjorårets Sportskonferanse i Bergen.

Meld deg på her:

Påmeldingsfrist mandag 16. oktober