5. etappe: Bjørn Borge

Borge stafett.jpg

Jeg fikk stafettpinnen av: Espen Hartvig, NTB

Navn: Bjørn Borge

Alder: 53

Sivilstand: Gift

Arbeidsplass: Varden

Reisedøgn i året (på arbeid): Færre og færre.

Mitt første oppdrag som sportsjournalist: Noterte frispark, cornere og annet dødballrelatert da Pors slo Brann 2-1 i kvalifisering høsten 1981 – som utplassert skoleelev.

Hva står på dagsorden hos deg akkurat nå: Støvpussing av tidligere idrettshelter.

Hva dekker norsk sportspresse for lite av: Objektivt – de miljøene som har fostret alle dem som i dag genererer klikk og kroner. Subjektivt – Leeds United.

Hva er det neste sportsarrangementet du skal på som ikke er jobb: Ganske sikkert en fotballkamp med ett av de yngre lagene i Skidar – som alle vet er moderklubben til ...?

Sportsøyeblikket du aldri glemmer: Etter årevis med dykking i førkrigshistorien for å omtale sist det skjedde, var det minneverdig da Odd vant cupfinalen i 2000.

… og ditt pinligste eller rareste øyeblikk på jobb: Var vel mer morsomt enn pinlig eller rart. Vi streamet to 6-årslags aller første kamp. En fra hvert lag stilte selvsagt til intervju etter kampen, og det ble noen helt spesielle final last words da en ung mann i gult så meg rett inn i øynene og sa: – Du er en bæsj!

Hvilken kjent profil tok du sist selfie med: Venter til en kjent profil faktisk har et ønske om det.

Pers på 60 meter: 8,90 eller noe slikt, før beina ble alt for lange.

Hvilken OL-gren ville du ikke havnet på sisteplass i om du skulle stille nå: Måtte vært en lagidrett der resten av laget var helt hinsides gode.

Breaking news eller graving? Det som klokka tillater.

Mixed zone eller dybdeintervju? Dybde.

Snakke eller skrive? Skrive.

Foran eller bak kamera? Definitivt bak.

Båndopptaker eller blokk? Blokk. Tidvis uleselig, men aldri tom for strøm.

Klæbo eller Ødegaard? Ødegaard.

Topptur eller fotball på puben? Lav topptur.

Hva er den største utfordringen for norsk sportsjournalistikk framover: Fortsatt å ha tid til å gi breddeidretten den oppmerksomheten den fortjener, når tid og ressurser i stor grad brukes på saker definert som “det folk vil ha”.

Hvilken kollega og/eller hvilket sportsjournalistisk arbeid vil du hylle: Burde sikkert vært ingen nevnt, ingen glemt. Men, har til gode å se saker som ikke er leseverdige når byline tilhører Ole Kristian Strøm.

Jeg sender stafettpinnen videre til: Tom Bucher-Hansen, Agderposten

Les alle etappene i Stafetten her