Medieopplegg håndball-VM i Spania

Det blir et nytt VM med mye smittevern. Foto: Håndballforbundet.

Håndball-VM for kvinner starter i Spania fredag 3. desember. Her er medieopklegget for journalister og fotografer som følger mesterskapet i Spania.

Her er informasjonen fra presseattasje Halvor Lea:

Da er det desember og nytt håndballmesterskap, det tredje på 13 måneder under pandemien. Vi ser fram til en spennende reise sammen med dere. Mesterskapet vil sikkert by på uforutsette hendelser, men vi skal som før stå i utfordringene som kommer. Samspillet med mediene vil naturligvis bli preget av smittevernrutinene og selvfølgelig de regler og bestemmelser som legger føringer for gjennomføringen av mesterskapet. Samtidig kjenner vi en slags ro knyttet til dette, med bakgrunn i erfaringene fra EM i Danmark i fjor, OL i Tokyo i sommer og spillernes hverdag i klubbene i Norge og Europa. Smittevernprotokollen for VM er streng, men åpner opp for fysiske møter med avstand og munnbind.

Vi har alltid vært opptatt av gjensidig rolleforståelse, slik at både dere og vi får gjort jobbene våre på en god måte, og Håndballjentenes filosofi er at mediene er en viktig del av et mesterskap. Det mener vi naturligvis også i den spesielle situasjonen vi lever i nå.

Vi regner med at arrangørene har sendt ut informasjon om hvordan smittevern og rutiner blir for mesterskapet, men gjentar de viktigste poengene som er relevante for vårt samarbeid.

  • Det er ikke anledning til å ha mediemøter innendørs på hotellet. Media har ikke adgang til hotellet.

  • Det anbefales å møte mediene utendørs, så vi planlegger mediemøtene ute, på hjørnet av parken via á vis El Cortes Inglés. Viktig regel: Munnbind og 1,5 m avstand hele tiden.

  • Mediene har, i henhold til arrangørens regler, adgang til film/foto de ti første minuttene av treninger i kamphallen, alle øvrige treninger er lukket.

  • Pressekonferansene etter kamp blir som vanlig; 15 minutter etter kampslutt med hovedtrener og én spiller.

  • Mixed zone etter kampene vil bli som «normalt», men med god avstand mellom spillere og journalister. Journalister skal benytte munnbind. Spillerne kan velge. Rutinene etter kamp, er ellers som vanlig, hvor spillerne går i garderoben og skifter til tørt tøy og får i seg noe mat og drikke.

  • Vi kjører vanlig praksis med innmelding av intervju-ønsker for mixed zone-intervjuer i anstendig tid før kampslutt. Innmelding også til mediemøtene.

    Disse rammene innebærer tilnærmet samme rutiner som før pandemien, så vi har god tro på at dere kan få gjort jobben på en tilfredsstillende måte. Spillerne og lederne er vant til at mediene er en del av mesterskapene, og ser på dette samspillet som en viktig del av det å representere et norsk landslag. Vi vil bidra så godt det lar seg gjøre til at mediene får dekket mesterskapet på en god måte.

    Når det gjelder våre egne mediemøter, så vil vi opprettholde et noenlunde fast tidspunkt for mediemøte på kampfri dag, i utgangspunktet om formiddagen, før trening. Dette gir også forutsigbarhet for dere, og fast rytme på dagene.

    Som tidligere, vil vi i løpet av mesterskapet dele spillergruppen, slik at det blir mulig å få mediefri. Vi vil da forsøke å melde dette i god tid, slik at dere som et utgangspunkt vet dette før kampstart, og eventuelt kan prate i mixed zone med spillere som får fri. I spesielle tilfeller vil vi, uavhengig av tidlig varsling, og ved særskilt behov, gi enkeltspillere mediefri.

    Til mediemøtene på kampfri dag, ber vi om at intervju-ønskene sendes medieansvarlig innen midnatt/24.00 kvelden før medietreffet. (Vennligst respekter tidsfristen for innmelding av intervju-ønsker. Forberedelsene gjøres fra midnatt og utover). Til det første mediemøtet, torsdag, er innmeldingsfristen onsdag kveld klokken 20.00.

    På kampdag vil, etter vanlig rutine, en fra trenerteamet være tilgjengelig i 5 minutter på avtalt sted. Dette vil være for å gi informasjon om status i gruppa og dagens motstander (vi understreker at det i forbindelse med kampdagsintervju ikke er aktuelt å kommentere andre «nyhetssaker» mediene måtte presentere. Dette intervjuet skal handle om kampen.). Dette vil variere etter treningstider og sted, men vil normalt foregå straks vi har ankommet hotellet

etter trening. Husk at avstandsregelen på 1,5 meter, som beskrevet fra arrangøren, også gjelder her.

Ut over det som er beskrevet over, vil landslaget ha de samme rutinene som er blitt fulgt de siste mesterskapene. Det betyr at all kontakt går via medieansvarlig, Halvor Lea, og at spillerne ikke kontaktes på sms, telefon, sosiale medier eller mail. Vi ber om at dette blir respektert.

Målsetting:

Vi er som før forpliktet til NHF`s overordnede målsetning for håndballjentene, som fremdeles er å:

«Kjempe i toppen i alle mesterskap»

Vi er klare og motiverte for det tredje mesterskapet på et drøyt år, og gleder oss veldig til å komme i gang. I forrige uke fikk vi svært nyttig matching mot Nederland, Sør-Korea og Russland, og tar med oss erfaringene fra disse kampene inn i VM. Vi er fortsatt et arbeidslag, og vi vet at vi må jobbe hardt og utvikle spillet vårt for i det hele tatt å kunne komme i posisjon til å kjempe om medalje.

Med vår LAGÅND, som inkluderer verdiene til Norsk Håndball; «respekt», «innsatsvilje», «begeistring», og «fair play», vil vi jobbe sammen mot drømmen vår.

Hvis akutte spørsmål skulle dukke opp, ber vi om at det tas kontakt med Halvor Lea.

Følgende mediemøter er planlagt (vi tar forbehold om endringer):

2.12 Klokken 13.45-14.30 Mediemøte på hjørnet av parken via a vis El Corte Inglés
4.12 Klokken 10.45-11.15 Mediemøte på hjørnet av parken via a vis El Corte Inglés

6.12 Klokken 10.45-11.15 Mediemøte på hjørnet av parken via a vis El Corte Inglés
8.12 Klokken 10.45-11.15 Mediemøte på hjørnet av parken via a vis El Corte Inglés