Nei til spillerbørs!

Egil Olsen har vært omtalt i norske medier siden 1958. Her under fotball-VM i Frankrike førti år senere. FOTO: Erik Johansen / NTB

Egil Drillo Olsen tok initiativet til oppropet på vegne av landslagsspillerne. VG hadde i 1970 innført spillerbørs i fotball. På jubileumsfesten tirsdag 10. mai får du historien av Drillo selv. Og masse andre kuriositeter fra hundre år med sportsjournalistikk.

Det blir en massiv kveld med løs snipp denne kvelden. Vi har plass til noen få bord til, så etternølerne må melde seg på i løpet av helgen, Da settes strek.

Av programmet:

*I 1921 stiftet noen menn i dress Sportsjournalistenes Klubb. Hva skjedde? Og når kom kvinnene?

*De kom på 70-tallet. To av de første var Mette Bugge og Karen Marie Ellefsen. Begge er med på festen. Og vi tar en samtale om kvinnenes inntog i sportsjournalistikken.

*Huske du pressekampene i fotball? Hva skjedde? Sportsjournalistene og NFF samarbeidet om prosjektet, men så begynte man å krangle om inntektene. Tidligere generalsekretær i NFF og tidligere sjefredaktør i NTB, Pål Bjerketvedt, har sittet på begge sider av bordet. Det blir noen anekdoter her også.

*Det største øyeblikket. Norge - Brasil i fotball-VM i 1998 er kanskje den enkelthendelsen som i størst grad har samlet det norske folk foran tv. Arne Scheie kommenterte på TV, Arve Fuglum på radio. Begge er på plass hos oss. Sistnevnte har skrevet boka “Gull til Norge”, om sportskommenteringens historie. Vi spoler tilbake til Marseille 1998.

*Ingen fest for sportsmedia uten sportsquiz. Arnfinn Fagerli, fersk pensjonist fra NRK, har sydd sammen jubileumsquizen.

*NRKs Jan Petter Saltvedt lover en kompakt tv-versjon av hundre år med sportsjournalistikk. Blir han ferdig?

*Og: Hvis tidskoden stemmer får vi besøk av Karsten Warholm, som endelig vil få statuetten som Årets idrettsnavn, kåret av oss i fjor. Han skulle fått den på den planlagte festen i desember, men nå vil vi kanskje lykkes.

*Og hvis det skulle være ønsker om spontane innfall, er toastmaster fra TV2, Fin Gnatt, mottagelig for innspill.

I tillegg skal vi ha tid til tre retters middag, kaffe og avec og tid til kollegial mimring mellom gamle og nye kollegaer. Antrekk: Verdt en 100-åring med litt løs snipp.

Sted: Roklubbens selskapslokaler, Bygdøy. Adresse: Huk aveny 2. Oppmøte klokka 19.00. Men vi setter opp buss fra Oslo S klokka 18.30.

Vi er allerede rundt 70 påmeldte, men har plass til noen til.

Meld deg på til styret@sportsjournalistene.no

Disse mediene er allerede på plass: Aftenposten, Cross Media, Dagbladet, Dagsavisen, Discovery, Bergensavisen, Laagendalsposten, MX-podden, Nent, Nidaros, NRK, NTB, Oppland Arbeiderblad, Sarpsborg Arbeiderblad, Sport Media, VG, Tidens Krav, TV2, Østlandets Blad, en rekke frilansere og honnørmedlemmer, hvorav to tidligere NSF-ledere.

Velkommen!