Norsk presse som vil dekke OL i Tokyo

Kjetil Borch (t.v.) og Olaf Tufte var en av fire norske bronsevinnere i OL i 2016. Norge tok null gull. FOTO: Cornelius Poppe/NTB scanpix

Kjetil Borch (t.v.) og Olaf Tufte var en av fire norske bronsevinnere i OL i 2016. Norge tok null gull. FOTO: Cornelius Poppe/NTB scanpix

Det er halvannet år til sommer-OL i Tokyo, men prosessen for akkreditering er i gang. Her er oversikten over dem som har søkt akkreditering.

Norge har fått tildelt en foreløpig kvote på 30 journalister og 10 fotografer fra IOC. Det er Norges Olympiske Komite (NOK) som formelt eier disse, men de bruker styret i Norske Sportsjournalisters Forbund til å fordele akkrediteringene.

I OL i Rio de Janeiro i 2016 fylte ikke norsk presse sine kvoter. Det gjør de nå.

Rettighetshaver Discovery kommer i tillegg til denne lista, dessuten går ønske om tv-akkrediteringer for ikke-rettighetshavere direkte til IOC. De som søker på vår kvote gjelder avis- og nettredaksjoner, deres journalister og fotografer.

Disse hadde søkt om plass innen fristen (i alfabetisk rekkefølge). E=journalist Ep=fotograf.

Adresseavisen: 2 E 1 EP
Aftenposten 6E 1 EP
Bergens Tidende 1E 1 EP
Bildbyrån Norge 2 EP
Dagbladet 4E
Dagsavisen 1E
Nettavisen 2E
NTB 5E 5 EP
Stavanger Aftenb 1E
VG 7E 1EP
TV2 Nett 4E 2EP
100% Sport 2E

Totalt: 35E 13EP
Kvote fra IOC: 30E 10EP

Gangen videre er at NOK melder inn organisasjonene til arrangøren i Tokyo. Når dette er gjort kommer akkrediteringene på navn til den enkelte medarbeider. Dette skjer til sommeren/høsten.

Vi kommer tilbake med mer relevant informasjon senere.