Presseopplegget under håndball-EM

Landslagssjef Thorir Hergeirsson er på plass i Kolding. FOTO: Vidar Ruud/NTB

Landslagssjef Thorir Hergeirsson er på plass i Kolding. FOTO: Vidar Ruud/NTB

Torsdag begynner håndball-EM for kvinner i Danmark. Alle som skal dekke det, enten på plass i Danmark, eller fra hjemmekontoret, bør lese denne orienteringen.

Denne pressemeldingen fra medieansvarlig Halvor Lea gir dag-for-dag-program for pressekonferanser og hvordan kjørereglene blir for digital tilgang til utøverne:

Da er det desember og nytt håndballmesterskap. I de neste ukene skulle vi ha kjempet om EM-medaljene på hjemmebane, men slik blir det ikke. Det respekterer vi fullt ut, men er samtidig takknemlige for at Danmark har funnet mulighet for å håndtere hele mesterskapet på en smittevernfaglig trygg måte, og med regjeringen i ryggen. Vi ser fram til en spennende reise, som sikkert vil inneholde uforutsette hendelser, men vi skal stå i utfordringene som kommer og bruke lagånden til å utvikle oss fra dag til dag. Samspillet med mediene vil naturligvis bli preget av den krevende smittesituasjonen og selvfølgelig de regler og bestemmelser som legger føringer for gjennomføringen av mesterskapet.

Vi har alltid vært opptatt av gjensidig rolleforståelse, slik at både dere og vi får gjort jobbene våre, og Håndballjentenes filosofi er at mediene er en viktig del av et mesterskap. Det mener vi naturligvis også i den spesielle situasjonen vi lever i nå, men vi må jo bare erkjenne at våre normale medierutiner ikke lar seg gjennomføre denne gangen. Vi jobber nå med å finne de beste og mest forutsigbare løsningene som er mulig innenfor det strenge regelverket og innenfor de daglige rutinene.

Vi regner med at arrangørene har sendt ut informasjon om hvordan smittevern og rutiner blir for mesterskapet, men gjentar hovedpoengene her. Dette er altså regler og bestemmelser vi ikke har noen påvirkning på, og som er krav for at mesterskapet skal bli gjennomført innenfor smittevernprotokollen.

·      Hele laget, bestående av spillere og ledere gjennomgår på forhånd et omfattende testregime, og går deretter inn i rød sone/boble, som innebærer null kontakt med andre, og ingen anledning til å forlate hotellet, unntatt til buss for å kjøre til trening og kamp. Media har ikke adgang til hotellet.

·      Spillere har ikke anledning til personlig (fysisk) å møte noen utenfor rød sone/boble, heller ikke representanter fra media. 

·      Pressekonferansene etter kamp vil gjennomføres via videokonferanseverktøy, men med journalister fysisk til stede og med trygt smittevern der dette er mulig. Her vil vi stille med to spillere og trener. (Tapende lag 15 minutter etter kampslutt, seirende lag 30 minutter etter kampslutt).

·      Mixed zone etter kampene vil bli operert med arrangørens videokonferanseverktøy, og av praktiske årsaker vil det bli et begrenset antall spillere tilgjengelige (her må praksis bli til underveis). Vi vil vurdere om det lar seg praktisk gjøre å unngå å kjøre mixed zone-intervjuer samtidig med egen pressekonferanse. Rutinene etter kamp, er ellers som vanlig, hvor spillerne går i garderoben og skifter til tørt tøy og får i seg noe mat og drikke.

·      I enkelttilfeller vil vi, på forespørsel, vurdere å sette opp noen få korte telefonintervjuer i mixed zone etter kamp, men da kun spillere som ikke deltar på pressekonferanse eller blir presentert for intervju via videokonferanse i mixed zone. Vi må se hvordan dette fungerer praktisk i de første kampene.

·      Arrangøren vil, sammen med lagets medieansvarlige, bestemme hvem som møter til pressekonferanse og hvem som møter i mixed zone. 

Disse rammene innebærer store endringer for både dere og oss, men vi er innstilt på å håndtere disse utfordringene så godt og forutsigbart som mulig. Spillerne og lederne er vant til at mediene er en del av mesterskapene, og ser på dette samspillet som en viktig del av det å representere et norsk landslag. Selv om vi ikke skal møtes fysisk, så skal vi bidra så godt det lar seg gjøre til at mediene får dekket mesterskapet på anstendig vis.

Når det gjelder våre egne mediemøter, så har vi diskutert hvordan vi best kan håndtere disse. For lagets rytme og dagsprogram, vil vi opprettholde noenlunde faste tidspunkt for mediemøter på kampfri dag. Vi ønsker ikke å stykke opp dagen med medieopplegg spredt utover dagen, bortsett fra at vi når mesterskapet starter vil ha fellesseansen og de individuelle intervjuene på ulikt tidspunkt. En noenlunde fast struktur gir også forutsigbarhet for dere, og vanlig rytme på dagene. Vi ser for oss følgende program på mediemøtene (bortsett fra onsdag 2.12, vil punkt 1-3 skje etter frokost og punkt 4 rett etter lunsj):

1.     Fellesseanse på Teams med representant for trenerteamet

2.     Fellesseanse på Teams med utvalgt spiller 1

3.     Fellesseanse på Teams med utvalgt spiller 2

4.     Enkeltintervjuer, ett for hvert medium på telefon/Teams

Vi ønsker å forsøke å tilby enkeltintervjuer via telefon eller Teams, men ser at dette kan bli utfordrende å få til rent praktisk. Vi vil starte med at hvert medium kan ønske seg ett intervju-objekt utenom fellesseansene, så vil vi forsøke å koordinere på best mulig måte via telefon eller på Teams.

Så er det ikke til å legge skjul på at et slikt opplegg vil kollapse umiddelbart om alle ønsker å snakke med samme spiller. Vi ser for oss at hvert medium kommer med prioritert ønske 1-3, og ender vi i den situasjonen at alle ønsker samme spiller/e, så vil disse bli presentert i fellesseansen. Vi ber om at prioritert liste med tre spillere som fast rutine sendes medieansvarlig innen midnatt/24.00 kvelden før medietreffet. (Vennligst respekter tidsfristen for innmelding av intervju-ønsker. Til første mediemøte, onsdag 2. desember, er fristen tirsdag kveld klokken 21.00). 

 Hvis det åpner seg anledning for enkeltintervju med mer enn én spiller, vil vi naturligvis forsøke å få til dette basert på prioriteringslisten. Når situasjonen er som den er, vil tilstedeværende medier også i år ha førsteprioritet.

 På kampdag vil, etter vanlig rutine, en fra trenerteamet være tilgjengelig i 5 minutter på avtalt tidspunkt på Teams. Dette vil være for å gi informasjon om status i gruppa og dagens motstander (vi understreker at det i forbindelse med kampdagsintervju ikke er aktuelt å kommentere andre «nyhetssaker» mediene måtte presentere. Dette intervjuet skal handle om kampen.). Dette vil variere etter treningstider og sted, men vil foregå straks vi har ankommet hotellet etter formiddagstreningen.

 Vi har forståelse for at mediene kontinuerlig ønsker oppdateringer om status i troppen, både med tanke på skader og testing for COVID-19. For at dere skal vite hva dere har å forholde dere til, vil den daglige statusen for troppen bli formidlet enten på mediemøtet på Teams på kampfri dag eller på statusmøtet på Teams på kampdag. Dersom det oppstår informasjonsbehov utover dette, vil det bli sendt melding direkte på distribusjonslisten og/eller pressemelding, eventuelt bli kalt inn til pressemøte på Teams. Ut over dette vil det ikke bli gitt statusrapporter om skader/testing løpende gjennom dagen til enkeltmedier.

 

I tillegg til det som er beskrevet over, vil landslaget ha de samme rutinene som er blitt fulgt de siste mesterskapene. Det betyr at all kontakt går via medieansvarlig, Halvor Lea, og at spillerne ikke kontaktes på sms, telefon, sosiale medier eller mail. Vi ber om at dette blir respektert.

 

Målsetting:

Det har vært et underlig år for alle, så det er mange usikkerhetsmomenter foran EM, men situasjonen er lik for alle lagene. Som vi har sagt i mange år, det gjelder 

«å gilla läget» og ta en kamp om gangen og ha fokus på det vi selv kan gjøre noe med. 

Vi er som før forpliktet til NHF`s offisielle/overordnede målsetning, som fremdeles er å:

«Kjempe i toppen i alle mesterskap»

 Denne ambisiøse målsettingen forplikter både spillere og ledere, og er en viktig drivkraft for det vi gjør både på og utenfor banen. Med vår LAGÅND som inkluderer verdiene våre; «begeistring, «innsatsvilje», «respekt» og «fair play» (BIRF😊), vil vi jobbe sammen mot drømmen vår. At vi skal være her og nå og ta en kamp om gangen, har nok aldri vært mer aktuelt enn denne gangen.

 Hvis akutte spørsmål skulle dukke opp, ber vi om at det tas kontakt med Halvor Lea.

PROGRAM DAG FOR DAG

 Følgende mediemøter er planlagt (vi tar forbehold om endringer):

2.12     Klokken 12.45           Mediemøte Teams foran NOR-POL

                                               12.45-13.00 Thorir Hergeirsson

                                               13.00-13-10 Stine Bredal Oftedal

                                               13.10-13.20 Marit Malm Frafjord

                                               13.20-13.30 Heidi Løke

                                               13.30-13.50 Individuelle intervjuer tlf/Teams

 

3.12     Klokken 12.30           Status i troppen (Teams) foran NOR-POL

 

4.12     Klokken 09.45           Felles Mediemøte Teams foran NOR-GER

                                               09.45-10.00 Thorir Hergeirsson

                                               10.00-10.10 Spiller 1

                                               10.10-10.20 Spiller 2

 

                                               13.30-13.45 (merk tiden) ind. intervjuer tlf/teams

 

5.12     Klokken 12.00           Status i troppen (Teams) foran NOR-GER

 

6.12     Klokken 09.45           Felles Mediemøte Teams foran NOR-ROU

                                               09.45-10.00 Thorir Hergeirsson

                                               10.00-10.10 Spiller 1

                                               10.10-10.20 Spiller 2

 

13.30-13.45 (merk tiden) ind. intervjuer tlf/teams

 

7.12     Klokken 13.00           Status i troppen (Teams) foran NOR-ROU        

 

8.12     Klokken 09.45           Felles Mediemøte Teams (tilpasses ev. EHF-protokoll)

                                               09.45-10.00 Thorir Hergeirsson

                                               10.00-10.10 Spiller 1

                                               10.10-10.20 Spiller 2

                                               10.20-10.30 Spiller 3

 

13.30-13.45 (merk tiden) ind. intervjuer tlf/teams

  

Vi ser fram til et hyggelig mesterskapssamarbeid på en annerledes måte!

      

Trenerteam LKS                                                                               Medieansvarlig

Thorir Hergeirsson                                                                           Halvor Lea

Tonje Larsen

Mats Olsson