Skildringer i 100 år. Bli med på fest

Alvorlige menn vil åpenbart ha svar fra daværende landslagssjef Nils Johan Semb. Bildet er fra Ullevaal stadion i 2003. Det blir muntrere stemning på Bygdøy 10. mai. FOTO: Tor Richardsen / NTB

Tirsdag 10. mai skal vi endelig markere hvordan journalistikk om sport har utviklet seg siden den spede starten på 1920-tallet.

Skal vi være litt pompøse kan vi jo si at sportens betydning er en del av den store fortellingen om Norge.

Dette startet med beskrivelser i korte og lange referater i først noen spredte sportsmagasiner laget av frivillige på tidlig 1900-tall, deretter spredte det seg til dagsavisene som forsiktig begynte å bry seg om et nytt stoffområde.

Det skjøt fart med innføringen av radio på 1920-tallet, så kom tv for fullt på 60-tallet, de første nettavisene så dagens lys på 90-tallet og i dette årtusenet eksploderte det med sosiale medier og et utall sjangere der vi fortsatt føler at vi er midt i en digital revolusjon.

 

Fotografiet og det levende bildet har vært en helt vesentlig faktor hele veien. Det er fascinerende å se den teknologiske utviklingen fra OL i 1952 i Oslo til OL i 1994 på Lillehammer til dagens situasjon. Har teknologien gjort journalistikken bedre?

 

I starten var denne journalistikken fullstendig mannsdominert. Først på 70-tallet ble de første kvinnene ansatt. Og utviklingen har gått tregt. Hva er situasjonen i dag?

 

Både NRK og TV2 har hjulpet oss med å synliggjøre utviklingen og dette og mye annet skal vi innom denne kvelden som vil bli en samling i vår beste tradisjon, med løs snipp og mye humør.

Og selvfølgelig: En lag-quiz som handler både om sport og journalistikk!

 

Så velkommen på jubileumsfesten som vi gjør et tredje forsøk (!) på å arrangere 

Tirsdag 10. mai i  Roklubbens selskapslokale på Bygdøy fra klokka 19.00.

Mange har allerede meldt seg på, men vi har plass til flere rundt våre runde lagbord.

 

Meld deg på ved å sende en mail til styret@sportsjournalistene.no

Tre retters middag med tilbehør og alt sammen er gratis for medlemmene. Det settes opp buss fra Oslo S, vi anbefaler ikke å svømme fra Rådhusbrygga. Men alt dette kommer vi tilbake til.

Og har du forslag til innspill på denne festen, send dem til samme adresse.

Vi oppdaterer med nyheter rundt jubileumskvelden når vi vet litt mer.

Velkommen!