23. etappe: Freddy Toresen

Freddy Toresen, Avisa Nordland

Freddy Toresen, Avisa Nordland

Navn: Freddy Toresen

Alder: 50

Sivilstand: Gift med Cicilie og to barn, Mathilde og Mia-Therese

Arbeidsplass: Avisa Nordland

Reisedøgn i året (på arbeid): Alt for få

Jeg fikk stafettpinnen av: Terje Flateby


Mitt første oppdrag som sportsjournalist: Jeg debuterte på 2. divisjonskamp i Bodø mellom Gevir og Alta. Kampen endte 4-0 til hjemmelaget.

Hva står på dagsorden hos deg akkurat nå: Jeg pusler med å finne ut av hvilke tre-fire nykommere som skal inn i Glimt-stallen foran 2020-sesongen. Samt at jeg jobber med å få hull på valgkomiteens innstilling til nytt styre i Glimt.

Hva dekker norsk sportspresse for lite av: Det har jeg ingen formening om. Det er store endringer i vår bransje  og det som ble gjort tidligere er ikke nødvendigvis det vi burde gjøre i 2020.

Hva er det neste sportsarrangementet du skal på som ikke er jobb: Har ingen anelse i skrivende stund.


Sportsøyeblikket du aldri glemmer: Vebjørn Rodahls OL-gull på 800 meter fra tv-skjermen.  

… og ditt pinligste eller rareste øyeblikk på jobb: Pinlig og pinlig. Synes det var artig da Glimt-kaptein Fredrik Kjølner proklamerte i garderoben foran alt og alle at han ikke ønsket å snakke med meg etter første seriekamp på Aspmyra i 2005-sesongen. Han likte dårlig at jeg hadde tippet Glimt på direkte nedrykk før seriestart. Boikotten varte til uken før siste serierunde borte mot Lyn. Det er iallfall et øyeblikk som både var pussig, annerledes og litt pinlig der og da….

Hvilken kjent profil tok du sist selfie med: Trond Sollied


Pers på 60 meter: Husker ikke

Hvilken OL-gren ville du ikke havnet på sisteplass i om du skulle stille nå: Absolutt ingen


Breaking news eller graving? Blir ikke tid til graving i min verden, da blir det breaking news

Mixed zone eller dybdeintervju? Begge deler

Snakke eller skrive? Begge deler

Foran eller bak kamera? Foran

Båndopptaker eller blokk? Blokk

Klæbo eller Ødegaard? Har ikke problemer med noen av dem

Topptur eller fotball på puben? Lett. Fotball på pub


Hva er den største utfordringen for norsk sportsjournalistikk framover: Stadig større krav til innsparing, innsparing og innsparing i våre respektive redaksjoner.

Hvilken kollega og/eller hvilket sportsjournalistisk arbeid vil du hylle: Det er heldigvis mange som imponerer meg rundt om i lokale avisredaksjoner. Folk som Wenche Norberg-Schultz, Atle Wester Larsen, Morten Svesengen, Rune Edøy, Per Morten Sødahl, Hans Eivind Øygarden og gjengen i TA, Tormod Bergersen og gjengen i BA med flere fortjener alle ros. De nevnte, og flere andre, har stålkontroll innen sine respektive miljøer, i tillegg til å kaste seg sporty rundt og løse nye oppgaver både foran og bak kamera i forbindelse med levende bilder.


Jeg sender stafettpinnen videre til: Wenche Norberg-Schultz i Østlendingen

Nordberg-Schultz er forhindret fra å delta i denne runden, og sender derfor stafettpinnen til Knut Stenseth i Østlandets Blad.