6. etappe: Gunnar Grindstein

image1+%281%29.jpg

Jeg fikk stafettpinnen av:

Tom Bucher-Hansen i Agderposten svarte ikke på e-post og purringer, dermed ble jeg utfordret av styret til å ta stafetten videre.

Navn: Gunnar Grindstein

Alder: 57

Sivilstand: Gift

Arbeidsplass: NRK

Reisedøgn i året (på arbeid): Varierer, pendler vinterstid Tromsø-Oslo.

Mitt første oppdrag som sportsjournalist: Det var å dekke en fotballturnering utenfor Sortland for Lofotposten – da gikk jeg siste året på ungdomsskolen, altså vi snakker vel 1977. Startet referatet med de innledende kampene, finalen kom i siste avsnitt. Desken i Svolvær snudde selvsagt om på manus på trykk…

Hva står på dagsorden hos deg akkurat nå: Er inne i siste fjerdedel av oppholdet som vintervikar i NRK Sport – der jeg i hovedsak jobber som programleder og vaktsjef. Skal også steppe inn for Carina Olset som programleder for Finnmarksløpet – det ser jeg virkelig fram til.

Hva dekker norsk sportspresse for lite av: Jeg liker personlig de lengre artiklene som gir innsikt bak det som skjer – uansett tema. Det er ressurskrevende. Men det er sjelden jeg leser de «vanlige» sakene i avisene eller på nett. Kommentarer, analyse og såkalte XL-artikler bruker jeg tid på.

Hva er det neste sportsarrangementet du skal på som ikke er jobb: Det blir en fotballkamp i Warszawa i april – sammen med gamle fotball-kompiser fra et 7-erlag i Fløya.

Sportsøyeblikket du aldri glemmer: 23. juni 1998 – Norge-Brasil i Marseille. Jeg satt på pressetribunen, utsendt for Nordlys og A-pressen – med ansvar denne kvelden for først å levere sak når fløyta gikk. Det ble jo litt spesielt, kan man si, ting måtte skrives litt om både på 1-1 og ikke minst når Rekdal satte inn den straffen ingen glemmer. Det kokte hjemme. Mener å huske at til og med Finnmark Dagblad kastet seg rundt, og ga ut 12 siders ekstra-utgave med stoff teamet i Marseille leverte denne kvelden.

… og ditt pinligste eller rareste øyeblikk på jobb: Direkte TV er alltid spennende, der har det vært noen øyeblikk som har kvalifisert til julebords-videoen.

Hvilken kjent profil tok du sist selfie med: Har bladd gjennom kamerarullen, og finner ikke noen, faktisk. Men på en tur til London og White Hart Lane for noen år siden, fikk jeg en NRK-kollega til å ta bilde av meg sammen med Pat Jennings, Tottenhams keeper-legende, mens jeg snakket i mobilen med min storebror, som også er Spurs-fan – og som feiret bursdag på Gran Canaria. Han fikk hilsen direkte fra Pat Jennings. Det var gøy.

Pers på 60 meter: En fotballtrener sa en gang på et møte før en Fløya-kamp: ikke slå ballen i rom på Grindstein….

Hvilken OL-gren ville du ikke havnet på sisteplass i om du skulle stille nå: Ingen…

Breaking news eller graving? Graving.

Mixed zone eller dybdeintervju? Dybde.

Snakke eller skrive? Snakke.

Foran eller bak kamera? Foran.

Båndopptaker eller blokk? Opptaker.

Klæbo eller Ødegaard? Ødegaard.

Topptur eller fotball på puben? Puben.

Hva er den største utfordringen for norsk sportsjournalistikk framover: Rekruttere flere kvinner til yrket.

Hvilken kollega og/eller hvilket sportsjournalistisk arbeid vil du hylle: Knut Espen Svegården i VG kommer opp med mye bra – serier, intervjuer og saker. Stort nettverk gjør at han også kan breake nyheter.

Jeg sender stafettpinnen videre til: Da blir det sistnevnte, Knut Espen Svegården i VG.

Les alle etappene i Stafetten her