Warholm takket for utmerkelsen

Karsten Warholm takker sportspressen for at de kåret ham til årets idrettsnavn for 2019. Han håper å følge opp i år.

Karsten Warholm (t.v.) fikk prisen av Reidar Sollie i Ulsteinvik. FOTO: Knut Skeie Solberg, Norges Friidrettsforbund

Karsten Warholm (t.v.) fikk prisen av Reidar Sollie i Ulsteinvik. FOTO: Knut Skeie Solberg, Norges Friidrettsforbund

Det ble som vanlig offentliggjort på nyttårsaften at Warholm ble fjorårets vinner av sportsjournalistenes statuett, men det fysiske beviset fikk han utdelt etter sitt eget friidrettsstevne i Ulsteinvik, attpåtil på hans egen bursdag, 28. februar.

Forbundets leder, Reidar Sollie, overrakte prisen og kunne opplyse at det for første gang i historien var friidrettsutøvere som vant tredje år på rad. Warholm selv vant i 2017, mens Jacob Ingebrigtsen vant for 2018.

  • - Bredden i norsk toppidrett er jo enorm, derfor er det en veldig anerkjennelse for meg å få denne, sa Warholm til et begeistret publikum på hans egen hjemmebane.

    Nå forbereder han seg til OL i Tokyo, som han håper blir noe av tross dagens dramatikk rundt koronaviruset.

  • - Jeg har sagt at dette blir min viktigste sesong, og jeg følger den planen som er lagt. Så får andre vurdere om vi må gjøre noen endringer i hvor og hvordan vi trener, sier han.

  • Sportsjournalistenes statuett er en av de mest tradisjonstunge i norsk idrett og har vært delt ut årlig siden 1948.

  • Det er en ren avstemning blant forbundets omlag 500 medlemmer og det ligges ingen føringer med hensyn til idrett, kjønn, trener eller lag.

  • - Det har vært store sprang i hvilke prestasjoner som ligger bak. En gang på 50-tallet var det nok å bli nordisk mester i orientering for å vinne prisen. I 2018 kom det 21 nordmenn med OL-gull rundt halsen hjem fra Pyeongchang. Ingen av dem vant denne prisen, fortalte Sollie.

  • Warholm vil også understreke at han synes kommunikasjonen med journalistene er viktig. Og han setter pris på den faglige tilnærmingen han opplever at norsk presse har.