Digitalt årsmøte med svarevillig Lagerbäck

Det var aktiv deltagelse fra “salen” da Lars Lagerbäck fikk mange spørsmål å besvare. Foto: Svein Graff.

Det var aktiv deltagelse fra “salen” da Lars Lagerbäck fikk mange spørsmål å besvare. Foto: Svein Graff.

For første gang gjennomførte vi et digitalt årsmøte med gjester på link. Det fungerte fint.

I disse koronatider var årsmøtet tllbake på dagtid, og når alle sitter på sine hjemmekontor valgte vi en annen profil.

Først det faglige innholdet, deretter det formelle. Vi må bare konstatere at vi fikk uvanlig god deltagelse fra aktive medlemmer.

Kun tre personer fra styret var tilstede i NTBs lokaler ved havna i Oslo sentrum: Reidar Sollie som ledet møtet, Regine Leenborg Anthonessen som holdt orden på den digitale aktiviteten og Erik Johansen som styrte teknikken.

Første gjest klokka 14.05 var presseattasje for håndballjentene, Halvor Lea, fra sitt hotellrom i Kolding. Det er to dager siden det ble bestemt at håndball-EM skulle gå som planlagt i Danmark (etter at Norge trakk seg), og han gikk gjennom de utfordringene man har med pressemøter og mixed sone når adgangen begrenses. Det blir mange digitale løsninger også der.

Han sveipet også innom to OL som kan komme kjapt i løpet av et halvt år, hvis verden blir noenlunde normal igjen. Her kommer det ny informasjon for redaksjoner som eventuelt må trekke eller endre mannskap.

Neste gjest klokka 14.15 var landslagssjef i fotball, Lars Lagerbäck, fra sitt hjem i Sverige. Han stilte opp for å bli med i en samtale om hans erfaringer med norsk presse sammenlignet med svensk og islandsk der han langt på vei synes den norske er den “verste” i den forstand at vi er mest pågående.

Det ble en lengre seanse enn planlagt fordi han svarte utfyllende på alle spørsmål og medlemmenes iver på å sende inn spørsmål på chat var imponerende. Derfor fikk han langt flere spørsmål med forskjellige innfallsvinkler enn planlagt. Det var åpenbart behov etter at han ikke har vært tilgjengelig etter at landskampen Romania - Norge ble avlyst.

Opptak fra hele seansen kan man etterhvert se på våre hjemmesider.

Senere ble det korte orienteringer om neste års 100-års-jubileum, innføring av kåring av årets sportsjournalist og fotograf og den digitale veien videre.

Da gjensto bare den formelle delen der årsberetning, regnskap og valg ble gjennomført.

Først ett minutts stillhet for bortgangen til Sturla Sjem, tidligere leder av forbundet og mangeårig revisor siden.

Årsberetningen ligger ute og økonomien er paradoksalt bedre enn noengang med kanskje tidenes største overskudd, 215.000 kroner fordi styreutgiftene er dramatisk redusert og honorar-turen for styret er blitt kansellert to år på rad.

Men dette overskuddet kommer godt med når vi går inn i jubileumsåret der vi prøver å unngå eksterne sponsorer til vårt arrangement i mai, som kanskje må utsettes.

Det var kun tre på valg og alle tre ble gjenvalgt: Leder Reidar Sollie, Dagsavisen, som annonserte sin siste periode, styremedlem Vegard Jansen-Hagen, TV2 og Carina Bredesen, Nettavisen. Sistnevnte valgt for ett år med ny vurdering da ettersom hun ikke jobber i en sportsredaksjon lengre.

Valgkomiteen ble gjenvalgt og ny revisor er Espen Hartvig, NTB.

Da var det takk for i aften, takk for deltakelsen og takk til NTB for praktisk avvikling av møtet.