11. etappe: Marius Skjelbæk

Marius Skjelbæk sammen med Dag Otto Lauritzen.

Marius Skjelbæk sammen med Dag Otto Lauritzen.

Navn: Marius Skjelbæk 

Alder: 28

Sivilstand: Kjæreste

Arbeidsplass: TV2

Reisedøgn i året (på arbeid): ca 100

Jeg fikk stafettpinnen av: Carina Olset


Mitt første oppdrag som sportsjournalist: Ringte Pål og Tom Jacobsen for å høre om de trodde HamKam berget plassen i Tippeligaen 2006. Startet karrieren med en nedtur.

Hva står på dagsorden hos deg akkurat nå: Mai er norsk fotball på steroider. Eliteserien, OBOS og cup.

Hva dekker norsk sportspresse for lite av: Spør du en O-løper, er svaret orientering. Spør du en turner, er svaret turn. Jeg tror vi speiler hvermannsens interesser ganske bra. Ingen kjøper Aftenposten i Kenya eller abonnerer på Sumo i Sveits. Vi må nesten dekke det vi er opptatt av her til lands.

Hva er det neste sportsarrangementet du skal på som ikke er jobb: Cupkamp på Grorud. HamKam har 101 år på baken uten cupfinale. Kommer neppe i år heller.


Sportsøyeblikket du aldri glemmer: Utallige. Men en av de mest spesielle dagene jeg kan huske er nok sisteetappen av Tour de France i fjor. Nyheten om Vibeke Skofteruds tragiske bortgang kom like før rittstart. Og noen timere senere vinner Alexander Kristoff i Paris. Tragedie og triumf, sorg og eufori - hånd i hånd. Sånn sett speiler idretten livet for øvrig.

Ditt pinligste eller rareste øyeblikk på jobb: Jobb og jobb. Men jeg deltok i et talkshow med Bernt Hulsker her forleden. Skulle høflig og etter planen frakte fire halvlitere opp på scenen og fortsette seansen. Snublet i en ledning og hadde vel 150 blikk rett mot meg der jeg lå og svømte. Gratis slapstick.

Hvilken kjent profil tok du sist selfie med: Jan Petter Saltvedt. Lincoln Sportspub på Torshov.


Pers på 60 meter: 8,2

Hvilken OL-gren ville du ikke havnet på sisteplass i om du skulle stille nå: Ganske mange. Nivået på en del ski-øvelser i OL er lavt. Men litt søtt og prisverdig.


Breaking news eller graving? Breaking news.

Mixed zone eller dybdeintervju? Dybdeintervju.

Snakke eller skrive? Snakke

Foran eller bak kamera? Foran

Båndopptaker eller blokk? Blokk

Klæbo eller Ødegaard? Ødegaard

Topptur eller fotball på puben? Borteseier


Hva er den største utfordringen for norsk sportsjournalistikk framover: Rettighetsstyrt journalistikk eller aktørers egne plattformer. Publikum trenger ikke oss for å bli kjent med idolene sine lenger.

Hvilken kollega og/eller hvilket sportsjournalistisk arbeid vil du hylle: RBK-bibelen til VG og Svea/Juva og alle andre som bidro der. VG på sitt beste - passe crazy, passe perverst, enorm statistikk, gode historier.


Jeg sender stafettpinnen videre til: Lord Erlend Nesje