14. etappe: Emil Ringstad

Emil.jpg

Navn: Emil Ringstad

Alder: 27

Sivilstand: Fri som en fuglen

Arbeidsplass: Trønder-Avisa

Reisedøgn i året (på arbeid): 30

Jeg fikk stafettpinnen av: Egil Sæther


Mitt første oppdrag som sportsjournalist: Sykkelrittet Trondheim-Oslo i 2013. Satt i bil og livedekket Skogn Ils ferd mot Oslo for Levanger-Avisa. Lang biltur, og litt for lang avisartikkel!

Hva står på dagsorden hos deg akkurat nå: Storsjöcupen. En av få uker i året der barne- og ungdomsfotballen får sin velfortjente spalteplass. Fin uke med mye feltjobbing.

Hva dekker norsk sportspresse for lite av: Færre ressurser fører til at man må prioritere profilene og de største idrettene. Tror det ligger mange uforløste saker i de litt mindre idrettene, samt på breddenivå.

Hva er det neste sportsarrangementet du skal på som ikke er jobb: Blir en fotballkamp i nærområdet.


Sportsøyeblikket du aldri glemmer: Mange uforglemmelige øyeblikk, men tar noe som er relativt ferskt: Rosenborg – Ajax i 2017. Heftig kveld på jobb.

Ditt pinligste eller rareste øyeblikk på jobb: Flere å ta av, blant annet dorull-bildet med Emil Iversen, men må nok gå for da jeg ble lurt trill rundt av Pål André Helland: Skulle ringe og snakke med Erik Botheim for første gang. Han hadde vært på Levanger-trening, og jeg skulle ringe han opp dagen derpå for å gjøre et intervju. Saken ble publisert på kvelden, og bare minutter senere var Botheim på tråden. – Det var ikke meg du snakket med! Det var Pål André Helland som stjal telefonen min og utga seg for å være meg, sa Botheim. Jeg var ikke så høy i hatten der og da, men artig historie i etterkant. Skal sies at parodien til Helland var meget god og at jeg knapt måtte endre på noen sitater.

Hvilken kjent profil tok du sist selfie med: Tar sjelden selfier, men gjorde et unntak under VM i skiflyging i 2018. Intervjuet og tok bilder av Sven Hannawald til en sak. Etter endt intervju spurte Hannawald om jeg ikke ville ha en selfie med han. Takket selvsagt ikke nei.


Pers på 60 meter: Husker ikke, men alltid vært bedre på de lengre distansene.

Hvilken OL-gren ville du ikke havnet på sisteplass i om du skulle stille nå: Svømming, eller en lagidrett der lagkameratene gjør jobben.


Breaking news eller graving? Breaking news

Mixed zone eller dybdeintervju? Dybdeintervju

Snakke eller skrive? Begge deler

Foran eller bak kamera? Bak

Båndopptaker eller blokk? Opptaker

Klæbo eller Ødegaard? Klæbo

Topptur eller fotball på puben? Topptur på dagen, pub på kveldstid.


Hva er den største utfordringen for norsk sportsjournalistikk framover: Færre ressurser og stadig tidligere deadline. Må spørre oss om vi prioriterer riktig til enhver tid.

Hvilken kollega og/eller hvilket sportsjournalistisk arbeid vil du hylle: Mette Bugge i Aftenposten. Fantastisk journalist – og person – som alltid lager leseverdige saker.


Jeg sender stafettpinnen videre til: Hedersmannen Svein-Tore Hovd i Namdalsavisa.