9. etappe: Øyvind Alsaker

Øyvind Alsaker.jpg

Navn: Øyvind Alsaker

Alder: 53

Sivilstand: Samboer

Arbeidsplass: TV2

Reisedøgn i året (på arbeid): ca 150

Jeg fikk stafettpinnen av: Knut Espen Svegaarden (Svea)


Mitt første oppdrag som sportsjournalist: Jeg satt på Firdaposten og ringte en tvilsom fyr i Sogn som fortalte meg det viktigste fra kampen mellom Syril og Jølster. Så lagde jeg et kampreferat basert på det han fortalte. Ny telefon til Måløy og samme prosedyre. Ikke akkurat tett på begivenhetene, mer likt hviskeleken, men veldig stas å komme på trykk for en 17 år gammel journalistspire.

Hva står på dagsorden hos deg akkurat nå: Premier League- og Champions League innspurt. Nervepirrende begge deler.

Hva dekker norsk sportspresse for lite av: Altfor lite fotball generelt, og Solskjær spesielt.

Hva er det neste sportsarrangementet du skal på som ikke er jobb: Brann-Sarpsborg i Bergen, 16.mai med 3 av mine 5 barn. Fotball der altså.


Sportsøyeblikket du aldri glemmer: AGUERO, AGUERO, AGUERO, AGUERO, AGUERO!!!!

Ditt pinligste eller rareste øyeblikk på jobb: OL Lillehammer 94. Mika Myllylä brakk staven, og den norske sekundanten Per Nymoen nektet å gi ham en ny. Jeg så en finne omgitt av journalister etter løpet og forsøkte meg på Hans-Wilhelm Steinfelds metode når han skulle få russiske samfunnstopper i tale; nemlig å nærme meg intervjuobjektet bakfra. Det fungerte overraskende bra, og når finnen snudde seg, lurte jeg inn åpningsspørsmålet; "Mika Myllylä, hva var det som skjedde?" Jag er inte Mika Myllylä, svarte Jari Isometsä.

Hvilken kjent profil tok du sist selfie med: Ole Gunnar Solskjær på Camp Nou før Barcelona-Manchester United.


Pers på 60 meter: 7,2

Hvilken OL-gren ville du ikke havnet på sisteplass i om du skulle stille nå: Bordtennis. Kretsmester i 1977. Rusten, men neppe sisteplass.


Breaking news eller graving? Breaking news.

Mixed zone eller dybdeintervju? Dybdeintervju

Snakke eller skrive? Snakke til hverdags, skrive til fest.

Foran eller bak kamera? Foran kamera.

Båndopptaker eller blokk? Båndopptaker

Klæbo eller Ødegaard? Ødegaard

Topptur eller fotball på puben? Topptur før fotball på puben.


Hva er den største utfordringen for norsk sportsjournalistikk framover: Holde en analytisk distanse til fenomenet Ole Gunnar Solskjær. Mindre meningsgyteri og mer poesi, skildring preget av fortellerglede og kunnskap.

Hvilken kollega og/eller hvilket sportsjournalistisk arbeid vil du hylle: Lars Elton Myhre, min ekspert på alpint i OL i Sotsji. I pausen av slalåmrennet for menn, den siste øvelsen, sitter vi i presseteltet og er passe lei. Henrik Kristoffersen er nummer 15, utsiktene til medalje er små. Så spretter Lars opp, og løper ut. Finner løpere og folk i støtteapparatet, får vite at pappaen til Ivica Kostelic har stukket ei crazy løype til 2. omgang. Lars kommer løpende like før rennet starter igjen, vill i blikket og full av entusiasme. "Her kan alt skje!", roper han. Entusiasmen hans smitter over på hele teamet, vi går ut og avslutter vårt OL med nuvunnet energi, Kristoffersen kjører seg opp 12 plasser og tar bronse, mens de fleste andre kjører ut. Det er en sann ekspert i arbeid!


Jeg sender stafettpinnen videre til: Carina Olset i NRK. Flink og tøff - bra dame!