Årsmøte: Dypdykk i egne arbeidsrutiner

Leif Welhaven fra VG orienterer om Football Leaks. Foto: Reidar Sollie

Leif Welhaven fra VG orienterer om Football Leaks. Foto: Reidar Sollie

På tirsdagens årsmøte i NSF var fokus på vår egen arbeidshverdag og hvordan vi takler å løse utfordringer på alle plattformer.

Football Leaks

Først tok VGs sportskommentator Leif Welhaven seg gjennom deres håndtering av Football Leaks, hvordan de håndterer alt materialet og hvordan de takler de etiske utfordringene.

Her vil det dryppe mer stoff, både med norske og internasjonale vinklinger. Et eget team på tre personer var satt av til å håndtere dette. De har tilgang til den databasen der det ligger 70 millioner (!) dokumenter.

Lillestrøm minutt for minutt

Deretter overtok sportsredaktør i Romerikes Blad, Morten Svesengen stafettpinnen og beskrev hvordan dekningen av en enkelt kamp med Lillestrøm har utviklet seg. Når de spilte på en fredagskveld i 1995 tok det tre dager før stoff ble publisert. Kommende lørdag kan LSK rykke ned fra øverste liga, og dekningen blir massiv gjennom hele dagen.

Han beskrev også hvordan denne logistikken ble løst i sportsredaksjonen, som er liten, men effektiv.

Streaming gir peznger og utfordringer

Carina Bredesen (nybakt mor) hoppet inn fra Nettavisen for å fortelle om deres satsing på streaming av kamper fra fotball, håndball, ishockey og volleyball blant mye annet. Dette tjener avisene penger på gjennom betalingsløsninger, men det er en stor utfordring å bemanne opp all dekningen. Dette blir en spennende utvikling å følge.

Når aviser lager TV – og TV lager aviser

Gunnar Grindstein fra NRK fortalte kort om når aviser lager TV – og TV lager aviser. Lokalavisene rundt om streamer over en lav sko. Så rundet Vegard Jansen Hagen av med å avsløre at TV 2 nå har lyst ut to gravende stillinger i Sporten – de skal jobbe tett mot andre gravende reportere i Bergen.

Sportsjournalistikken har mange sjangere og her fikk vi et innblikk.

Ser fram til jubileum

Om lag 40 deltagere var påmeldt til årsmøtet, som ble rammet inn av et godt måltid før og etter.

Om tre år er forbundet 100 år. Hvordan ser arbeidshverdagen vår ut da?

Se for øvrig innslag fra møtet på Medier24.